Ingrediente mancare
- 1/2 kg carne de vitel
- 4 cepe de apa
- 2 ardei rosii
- o cutie rosii cuburi (400 g)
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 frunze de dafin
- cimbru
- ulei
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare reteta
Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Condimentam cu piper si boia dulce. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si lasam pana se mai inmoaie.Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.
Adaugam apoi rosiile cuburi, doua frunze de dafin, cimbru si apa cat sa acopere carnea. Potrivim de sare.
Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita.
La final se presara patrunjel verde tocat marunt.
Tocanita de vitel se serveste calda, cu mamaliguta.
Pofta buna!