Reteta prajitura cu miere
Ingrediente prajitura
Pentru foi:- 1 ou
- 450 g de faina
- 150 g zahar pudra
- 30 g unt
- 2 linguri miere
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita bicarbonat stins
- 300 ml lapte
- 4 linguri cu varf de gris
- 170 g unt
- 200 g zahar pudra
- gem
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Se amesteca bine intr-un vas oul cu zaharul pudra, untul, mierea, cele 4 linguri de lapte si bicarbonatul stins. Apoi se pune pe baie de abur amestecandu-se incontinuu. Dupa ce a inceput sa fiarba se mai amesteca 5-6 min continutul si apoi se ia de pe aburi, se adauga faina treptat si se amesteca totul bine.Aluatul obtinut se imparte in 4 parti, se intind foi care se coc pe dosul tavii. Pentru a se intinde usor aluatul este bine sa stea pe o farfurie presarata cu faina deasupra aragazului. Cand se coc foile au culoarea maro deschis. Foile se dau jos imediat pe o suprafata plana si se lasa sa se raceasca.
Crema se obtine astfel: untul se freaca cu zaharul pudra. In 300 ml lapte se fierb 4 linguri cu varf de gris (daca este nevoie se mai pune lapte pentru a nu fi tare grisul). Cand s-a racit se adauga grisul in untul frecat amestecand cate putin pana se incorporeaza.
Prima foaie se unge cu crema , a doua cu gem (este foarte buna cu gem de gutui, caise sau capsune) si a treia foaie se unge tot cu crema. Foile se preseaza usor pentru a nu se rupe. Inainte de a pune crema, este bine sa periem foile usor cu o pensula uscata pentru a indeparta urmele de faina.
Prajitura se taie cand s-au inmuiat foile si se pudreaza cu zahar pudra si cacao pentru un aspect placut.
Pofta buna!