Mancare de curcan cu ciuperci

1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 2
500 kg carne de curcan
1 kg ciuperci fierte
100 ml ulei
200 g unt
100 g faina
100 g ceapa
sare
piper
dupa gust.
Mod de preparare:
Bucatile de carne de curcan se spala si se inabusa intr-un vas cu ulei cu putina supa. Se adauga apa pentru fierbere, cat sa acopere carnea. Ceapa curatata, spalata, taiata marunt se pune la fiert cu sare, in vasul cu carne. Se fierbe carnea pana cand este bine patrunsa. Faina cernuta se desface in putina supa si se toarna in vasul cu carne. Ciupercile se scurg, se taie lamele si se soteaza in tigaie, in 1/2 din cantitatea de unt, apoi se adauga in vasul cu carne. Se continua fierberea (inabusit) pina ce scade lichidul, formandu-se un sos. Se adauga restul de unt, se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste portia de curcan cu ciupercile si sosul corespunzator.