ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)




Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)










Timp de preparare:
1 ora si 5 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1,5kg. pulpe de pui(sau curcan)
jumatate de cana faina
sare,piper
45ml. ulei de masline
2 cepe taiate in bucati mai mari
1 ardei gras verde sau rosu taiat bucati
6 catei de usturoi zdrobiti
2 lingurite de ierburi(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru)
500g ciuperci champinion taiate felii(proaspete sau din conserva)
1 conserva de rosii in suc propriu(800ml)
125ml. supa de pui


Mod de preparare:
Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc in jumatate de ulei(25ml) pana se rumenesc.Daca se absoarbe tot uleiul de mai poate adauga.Se aseaza pulpele(eu am facut cu carne de curcan pe care am curatat-o de pe os)intr-o tava termorezistenta.Pastram.
In tigaia in care am prajit carnea se adauga restul de ulei si calim ceapa,ardeiul,usturoiul cu condimentele 3-4 minute.Se adauga ciupercile si se calesc la foc iute inca 5 min..Se adauga restul de faina(2 linguri),se amesteca bine si se adauga supa de pui si rosiile.Se aduce la nivel de fierbere.Se sareaza si pipareaza dupa gust.
Se varsa amestecul de legume in tava termorezistenta peste carne si se pune la cuptor 30min .