Burgeri de casă, la grill
în week-endul trecut (care a început Vineri) am făcut niște burgeri pe grill. Fără pretenții, fără aritmetică ori desen tehnic înainte, i-am făcut pur și simplu apoi ne-am bucurat de ei.
Două treimi, carne de vițel. O treime, carne de porc.
Sare, piper, ienibahar, cumin, șofran. Frecarte bine în mojar până am obținut o pudră destul de fină.
Am pus condimentele peste carne.
Am turnat 120-150 de mililitri de bere neagră, pentru umezeală (nu am vrut niște burgeri foarte uscați chiar dacă am pus în ei multă carne de vițel).
Am frământat bine de tot amestecul.
Am modelat niște chiftele mari cât palma mea (care-i destul de mare). Vă sfătuiesc să utilizați propriile palme pe post de unitate de măsură, sunt în strânsă relație cu gura voastră și, până la urmă, trebuie să vă fie ușor să mușcați din chiftea. Am lăsat chiftelele să se odihnească dar nu mult, până s-au aprins cărbunii.
Foodie a destupat o sticlă de vin. Pe care l-am băut. Sigur, responsabil (prima sticlă).
Pentru că burgerii nu s-au desăvârșit singuri, am intervenit salvator și i-am pus pe grill.
Patru minute pe o parte, patru pe cealaltă. După care i-am luat de pe grill și i-am lăsat să se odihnească preț de zece minute, să nu se piardă sucul din carne.
Am prăjit feliile de pâine între care am așezat chiftelele, felii groase de roșie și inele de ceapă coaptă-n coajă, pe grill.
N-a fost o cină rea, ba din contră.
Să fiți sănătoși!