De când m-am procopsit cu minunăția de grill Weber de la Grillshop, viața mi s-a schimbat. La fel și maniera de a face grătare. Sigur că aș fi grătărit la greu și fără grillul acesta, mi-e în sânge acțiunea :-), dar de nu l-aș fi cunoscut, aș fi fost lispit de experiențele interesante pe care le trăiesc de fiecare dată când vreau să fac mâncare pe grătarul încins. N-am mai grătărit până acum în maniera asta domoală, care permite căldurii să treacă prin carne încetișor, din toate părțile. Mărturisesc, sunt impresionat. Da, durează ceva mai mult dar recompensele sunt fantastice.
Acum câteva zile am luat o bucată zdravănă de pulpă de porc, grosuță bine.
Pentru că marinarea-i bună, am apelat la ea și de data asta. Mai întâi, vă prezint aromele: dafin, rozmarin, cimbru.
Piper roșu, foarte parfumat, piper negru, chimen.
Frecate cu două linguri de ulei de măsline, făcute pastă.
Am frecat bine carnea cu pasta aceasta, pe o parte și pe cealaltă.
Am turnat peste carne (după ce am pus-o într-un vas adânc) o cană de vin roșu. Am acoperit vasul și l-am pus în frigider pentru trei ore.
Am acoperit grillul și am povestit o sticlă de vin. Mă rog, un sfert de ceas, nu mai mult.
Ceapă verde, usturoi și alte cărnării au acompaniat bucata de pulpă, dar astea-s detalii:-).
Am lipit de ea o salată.
Și un codru de pită.