ingrediente
450 g carne de crab
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 crenguta de menta
2 fire ceapa verde (doar partea alba)
1 ardei capia mic
4 linguri ulei de masline extravirgin
2 felii de pâine
1 1 supa concentrata de legume
1 lime (sau lamâie)
sare
piper
mod de preparare
Spala ardeii, taie-i în doua si curata-i de seminte si de nervurile albe din interior. Taie-i fâsiute foarte subtiri. Curata ceapa si tai-o rondele subtiri. Pune-o într-o cratita cu ulei încins împreuna cu ardeiul capia taiat jumatati si înabusa-le la foc mic, apoi adauga ardeiul gras. Mareste flacara putin si caleste-le, condimentându-le cu sare si piper, dupa gust.
Când ardeii s-au înmuiat pe jumatate, scoate-i si pune în locul lor carnea de crab spalata bine si taiata în patru bucati. Toarna supa concentrata de legume (sau apa) si fierbe-o 5 minute la foc mediu. Pune ardeii din nou în cratita si lasa totul sa fiarba.
Scoate bucatile de crab si taie-le fâsii; aromatizeaza supa cu menta si cu o bucatica de coaja de lamâie. Adauga fâsiile de crab si amesteca. Toarna supa în 4 castronele, pune deasupra crutoane de pâine si introdu-le în cuptor, sub grill.
va doresc pofta buna