- Carnea proapsata se spala cu apa rece si se sterge cu un tifon inainte de preparare.Asemenea si carnea vacumata se spala inante de preparare si se usuca cu un tifon, cirpa de bucatarie sau servetel.
- Mirosul tipic al carnii vacumate dispare dupa citeva minute.
- Se recomanda marinarea carnii in ulei cu amestec de condimente (frunze de patrunjel, busuioc, dafin, cimbru etc) - astfel va fi o carne ideala pentru gratar
- Toate tipurile de carne se pot prepara imediat.
Steak si filet
- Se taie carnea transversal fibrelor de muschi. Se prajeste in ulei vegetal cite doua trei minute pe ambele partiastfel ca interiorul sa ramina roz (medium). Sare se pune abia la sfirsit.
- Se recomanda sa se puna carnea gata pregatita pe farfurii calde si sa se lasa acoperit cu folie de aluminiu ca. trei minute.
- Sosul de friptura se stinge cu fond de carne, vin rosu sau calvados, smintina si se condimenrteaza. Servirea sa se faca pe farfurii preincalzite.
- Un sos bine preparat si condimentat face condimenatrea carnii inutila. Gustul delicat al carnii este astfel evidentiat.
Friptura sau gulas
- Preparea se face la fel ca la celalalte carnuri cunoscute (porc, pui, vita). Prepararea se face dupa gustul dumneavostra.
Felii de git