ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de miel pentru Pasti

Ciorba de miel pentru Pasti











Stiu ca multora nu le place carnea de miel. Nici noi nu suntem prea mari fani ai ei dar de Pasti ne face placere sa mai gustam cate un preparat din astfel de carne. Mie personal imi aduce aminte de cand eram mic copil si, la bunica la tara, ma trezeam in dimineata de Pasti si din cuptorul de paine ieseau arome de sarmale facute in oala de lut, friptura de miel la tava si faimosul drob pe care eu il indragesc mult.
O sa pregatesc ciorbita aceasta si pentru Pasti dar am facut o cratita mica de ciorba si in weekendul trecut ca sa guste si Cristi si sa ma asigur ca ii place. Am topit-o in doua zile.

Aveti nevoie de: niste oase de miel cu un pic de carne pe ele (circa 350gr.), 1 ceapa mare, 4 morcovi mari, 2 patrunjei, 1/4 radacina de telina, 1 gulie, 4 cartofi mari, 1 conserva mica de pastai de mazare verde, 1/2 lingura frunze de leustean, 1/4 lingura frunze de tarhon, 1 lingura de otet, sare, piper

Ceapa se toaca marunt si se caleste foarte putin in cratita de supa in ulei (nu puneti mult ulei pentru ca o sa iasa supa prea grasa). Se stinge cu apa fierbinte si se adauga oasele de miel si morcovii, patrunjelul, telina si gulia, toate taiate marunt, in cuburi sau rondele. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se desprinde usor carnea de pe oase.
In acest moment scoateti oasele din ciorba si adaugati cartofii taiati in cuburi, mazarea si verdeata tocata. Lasati la foc mic pana sunt facuti cartofii.
Carnea desprinsa de pe oase se adauga inapoi in ciorba, se stinge focul si se drege cu sare, piper si otet.

Eu o prefer asa, simpla, dar daca doriti puteti urma exemplul lui Cristi si sa adaugati in farfurie cate o lingura de smantana cand o serviti.

Pofta buna!