ingrediente
1 lingura mustar pudra
2 catei usturoi, tocati
1 lingurita piper
1 peste mare de 2 kg
sucul de la 2 lamâi
unt
1 lingurita faina
1 ceasca ulei de masline
1 lingura patrunjel, tocat
1 lingurita sare
mod de preparare
Se pune pestele într-un vas mare, se acopera cu apa si se adauga sare si suc de lamâie, se lasa la înmuiat 20 de minute, apoi se scurge.
Se amesteca usturoiul cu patrunjelul, uleiul si piperul si se varsa peste peste. Se lasa la marinat 15 minute, amestecând de câteva ori.
Se asaza o foaie de copt pe o tava si se pune pestele la copt, la foc mic, turnând deasupra câte putin din amestecul de ulei si condimente, pâna ce carnea se înmoaie.
Se scoate din cuptor si se asaza pe un platou încalzit.
Se topeste untul si se amesteca cu faina si mustarul praf.
Se fierbe la foc foarte mic si se adauga restul de ulei cu condimente.
Se toarna acest sos peste peste.
va doresc pofta buna