ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

peste cu mar




 ingrediente




8 fileuri de peste
2 mere verzi
2 cepe taiate rondele
1 lamâie
1 galbenus de ou
250 g smântâna
300 ml supa de peste alb
120 g ciuperci
200 ml cidru
200 ml de apa
50 g de unt
1 buchetel de tarhon verde tocat
2 linguri ulei de arahide
sare, piper




mod de preparare


Supa de peste se dilueaza cu jumatate din cantitatea de cidru si apa. Ciupercile se curata, se maruntesc si calesc la foc mic, iar merele se taie felii fine, se stropesc cu suc de lamâie si se prajesc separat, în putin ulei amestecat cu unt.
Separat, într-o cratita mica, se face un amestec din supa diluata de peste, restul de cidru, sucul de lamâie, sucul ciupercilor, smântâna si piperul. Se lasa totul sa fiarba la foc mic, pâna ce scade la jumatate. În final, pentru a da sosului consistenta, se adauga galbenusul batut.
Bucatile de peste se trec prin faina si se prajesc într-o tigaie cu untul si uleiul ramas, câte 2 minute pe fiecare parte. Se scot si se asaza pe mijlocul unui platou, în jurul lor se aranjeaza feliile de mar prajite, dupa care totul se asezoneaza cu ceapa feliata si cu putin tarhon maruntit. Deasupra, se toarna sosul preparat din supa.





va doresc pofta buna