ingrediente
3 file peste alb(stiuca,salau,somn),
4 mere,
4pere,
salvie,
branza,
cascaval,
migdale sfarmate,
boia,
sare,
piper,
marar
mod de preparare
-Se pun cartofii la fiert dupa care s efac piure. Pentru a iesi gustos, se adauga lapte, unt, sare si piper. Se ia o tava, se unge cu ulei iar cartofii piure se pun in cratita ca un blat. Se pune blatul de cartofi in cuptor si tine la foc potrivit 10-15 min. Se scoate apoi din cuptor.
Deasupra, se aseaza fileurile de cod, fara pielite si care au fost in prealabil stropite cu cateva picaturi de lamaie. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la rumenit. Se adauga salvia, merele si perele,( fara coaja, seminte si cotoare), taiate cubulete.
Se calesc toate 2-3 minute, apoi se adauga faina si treptat, vinul si sucul de mere. Se amesteca continuu pana compozitia se ingroasa. Se lasa la racit 5-6 min. Se toarna jumatate din compozitie peste fileuri.
Se amesteca miezul de paine cu branza si cascavalul rase, se intind peste peste, se presara boiaua si putin piper. Se toarna apoi si restul xompozitiei.
La urma se presara cu migdale sfaramate (asta daca va plac migdalele). Se lasa in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute pana se rumeneste si devine ca o placinta. Mararul bine tocat se omogenizeaza cu smantana si se toarna peste preparatul fiebinte.
va doresc pofta buna