ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

peste cu sos de coacaze



 ingrediente





2 fileuri de peste (200 g bucata);
100 g coacaze rosii;
75 g coacaze negre;
30 g unt (5 lingurite);
1 lingurita de faina;
1 lingura vin rosu;
1 varf de lingurita praf de mustar;
1 varf de lingurita praf ghimbir;
1 varf de lingurita de piper cayenne;
faina;
1 lingura de coniac;
1 lingura de zahar;
sare;
1 lamaie.




mod de pregatire


Stoarceti lamaia, sarati pestele pe ambele parti si stropiti-l cu zeama de lamaie. Lasati-l la marinat.
Puneti coacazele negre si cele rosii in boluri separate si opriti cate o lingurita din fiecare, intr-o farfurie, pentru a decora preparatul la final.
Puneti coacazele intr-o oala, impreuna cu zaharul, si zdrobiti-le, apoi fierbeti-le un minut. Dupa ce au fiert, se trece sosul printr-o strecuratoare, pentru a separa sosul de samburi si pulpa. Samburii si pulpa ramasa in strecuratoare se arunca.
Se topeste o lingurita de unt intr-o oala, la foc mediu, la care se adauga faina, vinul rosu, pasta de coacaze, mirodeniile si coniacul. Se fierbe 3 minute, dupa care sosul se ia de pe foc.
In acest moment, odata terminat sosul, puteti trece la prepararea pestelui.
Pestele se presara cu faina, pe ambele parti, si se pune la prajit intr-o tigaie, cu untul ramas. Se rumeneste 5 minute, pe fiecare parte.
Bucatile de peste se aseaza pe farfurii, dupa care turnati sos deasupra.
Mod de servire: 
Decorati cu coacazele puse deoparte si serviti cu garnitura de orez


 Afişează profilul


va doresc pofta buna