ingrediente
1 kg peste,
1/2 kg ciuperci,
100 ml untdelemn,
300 g rosii sau 200 ml suc de rosii,
un virf de lingurita piper,
o foaie de dafin,
o ramura de cimbru,
100 ml vin,
lamiie,
marar sau patrunjel,
sare.
mod de preparare
Se taie pestele, se spala. Ciupercile se spala si se taie si ele. Pestele se pune intr-o cratita iar ciupercile se presara printre peste. Se taie rosiile si se pun si ele in cratita alaturi de piper, foi de dafin ,cimbru. Se toarna vinul. Se decojesc 3,4 felii de lamaie si se pun si ele peste continut.
Peste se presara cu sare si ulei. Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile.
Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Se consuma calduta. Este un fel de mancare delicios.
va doresc pofta buna