ingrediente
file de merluciu pentru 2 persoane
sare
piper
praf de usturoi
ulei pentru prajit
faina
Pentru sosul bearnes
1 ceapa mica alungita rosie (chalota) . Daca nu aveti puneti o ceapa normala.
1 lingura ulei
tarhon
patrunjel
4 linguri otet
6 linguri vin alb
sare
3 galbenusuri de ou
100 gr unt
mod de preparare
Se condimenteaza merluciu pe ambele parti cu sare piper si praf de usturoi si se lasa asa 10-15 min sa intre condimentele in peste.
Apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc pe o parte si pe cealalta.
Sosul bearnes
Se prajeste ceapa taiata marunt. Se adauga tarhonul si chervilul taiate marunt .Se amesteca bine si se adauga vinul , otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade jumatate. Se strecoara si se lasa la racit.
Galbenusurile se bat spuma pe bain marie. Se adauga treptat esenta rezultata anterior amestecand continu.
Untul se topeste si se adauga si acesta trepat peste galbenusuri in timp ce continuam sa batem cu mixerul .
Mai multe detalii despre sosul bearnes aici.
Se serveste merluciu si deasupra se pune sosul bearnez.
Mod de servire:
Se poate servi cu salata sau orice alta garnitura.
va doresc pofta buna