ingrediente
fileuri de macrou 200 g
ulei de masline 15 ml
sare de mare si piper negru proaspat macinat
patrunjel 25 g frunze verzi
spanac tocat
macris tocat
frisca 50 ml
mustar
unt nesarat 15 g
piper alb
mod de preparare
Puneti macrisul intr-un vas cu apa clocotita si opariti doar 4 min. Scoateti apoi si scurgeti macrisul f. bine.
Într-o alta cratita, se topeste unt si se adauga spanac tocat pentru câteva minute. Adaugati patrunjel, sare, piper si smântâna.
Se amesteca bine si se fierbe, apoi scoateti de pe foc. Se toarna întregul continut într-un blender si amestecati bine pentru a obtine un piure.
Gustati si condimentati piureul. Imprastiati acest piure de pe o tava mare si lasati-l sa se raceasca pentru ceva timp.
Preincalziti gratarul la putere maxima. Asezonati fileurile cu piper negru si sare de mare si puneti-le pe tava cu partea cu piele în sus.
Prajiti pentru aproximativ 4-5 minute în functie de grosimea fileurilor. Scoateti fileurile de la gratar si stoarce lamaie peste file.
va doresc pofta buna