ingrediente
macrou : 2 kg,
300 ml ulei,
200 gr faina,
o cana cu apa ( 250 ml),
foi de dafin,
piper boabe,
o capatana usturoi
mod de preparare
Dupa ce am curatat si spalat macrourile, se taie in bucati mici de 8-10 cm, de preferat medalioane, se sareaza si se lasa la scurs. Dupa ce sunt bine scurse (10-20 min.) se dau prin faina de grau si se prajesc in ulei pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Se infierbanta niste ulei separat in alta tigaie in care se caleste usturoiul taiat in bucati mici cu o lingura de faina. Se adauga otetul si putina apa, se pun condimentele si mirodeniile ( foi de dafin, piper boabe, boabele de ienibahar), si se lasa cu capac.
Bucatile de macrou se pun intr-o cratita , de preferat sa nu fie unele peste altele. Zeama obtinuta din apa , otet si celelalte se rastoarna peste peste cat sa-l cuprinda, se mai dau cateva clocote la foc mic .