Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente:1 kg carne slabă de vită, tocată
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată mărunt
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 borcane a 660 g passata de roşii cu busuioc
1 vârf de cuţit de zahăr fin
400 g tuburi de cannelloni uscate
PENTRU TOPPING
50g de unt
50g de făină normală
600ml de lapte integral
140g cremă de brânză cu usturoi şi ierburi
140g de parmezan dat prin răzătoare
Mod de preparare:
1. Pentru umplutură, se prăjeşte carnea de vită fără ulei într-o tigaie de teflon la foc mediu spre mare până devine maronie – cam 10 minute. Se ia de pe foc şi pe pune deoparte. Se adaugă uleiul şi se căleşte ceapa 5 minute până se înmoaie. Se adaugă usturoiul şi se mai căleşte 1 minut, apoi se răstoarnă în tigaie carnea de vită, un borcan de passata şi zahărul. Se lasă să fiarbă 20 de minute până se prepară sosul alb.
2. Se încinge untul într-o tigaie mică. Când face spumă, se adaugă făina şi se amestecă 1 minut. Se toarnă laptele treptat, amestecând neîntrerupt ca să se obţină un sos fără cocoloaşe, şi se lasă să fiarbă 2 minute, continuând să se amestece. Se ia de pe foc şi se adaugă crema de brânză, sare şi piper. Se amestecă până se dizolvă. Se pune deoparte compoziţia, acoperită cu folie alimentară, ca să nu facă pojghiţă.
3. Se toarnă passata rămasă pe fundul a 2-3 vase termorezistente mari sau 12 vase mici, pentru porţii individuale (sau forme din folie de aluminiu). Se pune compoziţia de carne cu linguriţa în tuburile de cannelloni, iar acestea se aşază peste passata. Se toarnă deasupra sosul alb, apoi se presară parmezan. Dacă se dă la congelator, se lasă mai întâi să se răcească, apoi se congelează învelită bine în folie alimentară. Pentru servit imediat, se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6 şi se coace 40-45 de minute până ce tuburile de cannelloni sunt fragede, iar toppingul e auriu.
V.N. per porţie: 479 kilocalorii, 31g proteine, 23g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 2g fibre, 39g carbohidraţi, 9g zahăr, 1,28g sare