ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

10 retete Salate


Salate

Salatele sunt nelipsite din meniul zilnic al oricarei persoane. Nu lasa rutina culinara sa iti influenteze apetitul si acceseaza vasta noastra lista de salate pentru a-ti asigura varietatea meniului.
Spor la gatit si pofta buna !

21. Salata de iarna

Ingrediente: 6 cartofi de marime potrivita, 1 ceapa (de preferat ceapa de apa), 1 gogosar in otet, 2 linguri masline negre, 1 lingura untdelemn, piper, dupa gust, 1 lingurita otet, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Cartofii se fierb (in coaja) in apa cu sare, dupa gust, apoi se curata de coaja si se taie in felii pe razatoarea speciala, mare, pentru legume. Ceapa se curata si se taie in rondele. Gogosarul se curata de seminte si cotor si se taie in fasii subtiri. Maslinele se lasa cateva minute in apa clocotita. Apoi se amesteca totul si se adauga untdelemn, otet, piper si sare.

22. Salata (de iarna) cu fasole

Ingrediente: 1 ceasca, fasole boabe albe, 1 ceapa mica, 1-2 catei de usturoi, o jumatate lingurita chimen, sare, dupa gust
Ingrediente sos: otet, sare, dupa gust, 1 lingura untdelemn, o jumatate de ceapa, 2 - 3 linguri zeama de fasole (rece), apa, cat sa diluam otetul
Mod de preparare: Fasolea boabe se alege, se spala, se pune peste noapte la inmuiat in apa rece. Se fierbe in aceasta apa adaugand ceapa, usturoiul, chimenul, in afara de sare. Se fierbe totul timp de o ora, avand grija ca fasolea sa nu devina sfaramicioasa. Se adauga sare si se lasa sa se raceasca. Apoi se strecoara si peste ea se toarna sosul. Se lasa "sa traga" o jumatate de ora inainte de-a o servi.
Preparare sos: Se curata ceapa, se da pe razatoarea mica, se freaca bine cu untdelemn, se adauga otetul diluat cu apa. Se subtiaza totul cu zeama de fasole.

23. Salata de laptuci

Ingrediente: 2-4 laptuci, 1 lingura apa, 1 lingurita si jumatate untdelemn, sare, otet (sau zeama de lamaie), dupa gust, 1 lingura marar tocat marunt.
Mod de preparare: Laptucile se spala bine, se tin o jumatate de ora in apa cu sare. Se spala din nou, se usuca intr-un tifon curat, se taie in fasii de cea doua degete latime.
Preparare sos: o lingura de apa, otet (sau lamaie), sare, untdelemn si mararul tocat marunt - se pun toate direct peste laptuci. Se serveste pe loc.

24. Salata de linte

Ingrediente: 100 g linte boabe alese, 500 ml apa, 250 ml supa de legume strecurata, 1 ceapa mai mica, 1 catel usturoi, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Lintea se alege, se spala bine si se pune peste noapte la inmuiat in apa. Apoi apa se arunca, se adauga supa de legume, apa, o ceapa taiata, usturoiul si sarea. Se fierbe totul pana se inmoaie boabele. Se adauga sosul si se lasa sa stea 30 de minute, sa se imbibe.
Preparare sos: otet, untdelemn, 1 ceapa mica, sare, dupa gust - din sare, otet, untdelemn si ceapa taiata marunt se prepara un sos care se amesteca bine cu lintea.

25. Salata de masline

Ingrediente: 15-20 masline mari negre, 1 chifla mare proaspata, 1 ceapa potrivita, 2 linguri utdelemn, zeama de lamaie.
Mod de preparare: Se inteapa maslinele si se lasa pret de 10 minute in apa calda. Se scoate miezul de la chifla si se pune si el in putina apa. Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Se scot maslinele, li se scot samburii si se dau prin masina de tocat impreuna cu painea bine stoarsa. Se adauga untdelemnul, picatura cu picatura si se freaca bine. Se adauga si zeama de lamaie si se freaca in continuare. Se pune si ceapa. Se lasa totul sa mai stea putin inainte de-a o servi. Poate fi si aperitiv.

26. Salata de morcovi I

Ingrediente: 250 g morcovi, 1 mar, 2 lingurite untdelemn, putin otet (sau zeama de lamaie), sare, dupa gust, patrunjel tocat, 1 varf de cutit zahar.
Mod de preparare: Morcovii se curata bine, se spala si se rad pe partea fina a razatoarei.
Se curata marul de coaja, se rade marunt, se pun zahar, otet (sau zeama de lamaie), untdelemn, sare si patrunjel tocat, se amesteca bine.

27. Salata de morcovi II

Ingrediente: 3 morcovi de marime mijlocie, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri untdelemn, 1 lingurita zahar, cateva picaturi otet, piper macinat, dupa gust
1 varf de cutit mustar, 1 lingurita sare.
Mod de preparare: Se curata morcovii, se spala, se fierb pana devin moi, se rad pe razatoare si se amesteca cu sosul preparat din zahar, zeama de lamaie, otet, untdelemn, mustar, piper si sare, dupa gust.

28. Salata de morcovi III

Ingrediente: 2 morcovi mijlocii, 1 lingura miez nuca tocat marunt, 1 lingurita margarina vegetala,
1 lingurita zahar, 2 lingurite untdelemn, sare, dupa gust, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare: Morcovii se curata de coaja, se spala si se rad cat mai fin. Se amesteca si nucile tocate, margarina, zaharul, sarea, zeama de lamaie si untdelemnul.

29. Salata de morcovi IV

Ingrediente: 250 g morcovi, 2 - 3 fire ceapa verde tocata marunt, 1 lingura otet, 2 linguri untdelemn, sare, dupa gust, zahar, dupa gust, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 linguri apa.
Mod de preparare: Morcovii se spala, se rad in feliute foarte subtiri peste care se pune zeama de lamaie. Din sare, zahar, otet, untdelemn si putina apa se prepara un sos care se amesteca cu morcovii. Se lasa salata sa stea 10 minute sa se imbibe bine, apoi se presara verdeata de la ceapa, tocata foarte marunt.

30. Salata de napi

Ingrediente: 2-3 napi, 2-3 castraveciori acri mici,
3 linguri de marar tocat, zeama de lamaie, sare, piper, dupa gust, 1 legatura patrunjel verde, maioneza de post (eventual).
Mod de preparare: Napii se spala, se curata, se dau pe razatoarea mare, se pune peste ei marar, iar zeama de lamaie, sarea si piperul se adauga dupa gust. Castraveciorii se taie feliute subtiri si se amesteca in salata. Se serveste ornata cu frunze de patrunjel. Se poate adauga si maioneza de post.