Drob de ciuperci
Pentru 10 portii: 1,500kg ciuperci fierte, 200 g ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 5 oua, 100g unt, 100 ml ulei, piper, sare, dupa gust. Foaie de placinta din comert sau de casa.
Preparare: Ceapa se spala, se taie mar unt si impreuna cu ciupercile se inabusa intr-un vas cu ulei si putina apa. Cind sint gata, se raceste compozitia adaugind ouale batute spuma, sare si piper, verdeata taiata marunt. Se amesteca bine componentele pina se omogenizeaza compozitia. Se pregatesc foile de placinta si se asaza in fiecare foaie compozitia pregatita, se ruleaza si se pun rulourile intr-o tava unsa cu ulei. Se poate aşeza la baza tavii o foaie de placinta, apoi compozitia si deasupra cealalta foaie. Se unge cu unt pe deasupra si se introduce la cuptor pentru rumenire si gratinare. Clnd este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se serveste in farfurie sau pe platou, cu diferite salate de sezon.