Pentru 10 portii:
- 500 g carne de vita,
- 250 g carne de porc,
- 100 g costita,
- 100 g orez,
- 200 g ceapa,
- 3 kg varza alba, dulce,
- 100 g untura,
- 500 g sos to mat,
- 500 g rosii,
- 200 g smintina,
- 500 ml supa,
- sare, piper, dupa gust.
Preparare: carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cite una la portie si se curata de cotoare avind grija sa ramina intreaga; se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge. Orezul se fierbe pe jumatate in apa clocotita si se raceste. Carnea, costita, ceapa se tree prin masina de tocat. In compozitia obtinuta se adauga sare, piper pisat si orezul. De la fiecare capatina se scoate mijlocul si in locul ramas se pune umplutura. Din aceasta compozitie se umplu capatinile de varza si se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei. Se pune capac la umplutura o frunza de varza, se adauga supa si se introduce la cuptor cca 40 minute. Kojiiie se oparesc, apoi se curata de coaja si se taie jumatati. Spre sfirsitui inabusirii verzei (la cuptor), se adauga o jumatate de rosie pe fiecare capatina si sosul tomat. Se mai continua inabu-sirea cca 5 minute. Se serveste in farfurie o capatina ia portie, cu sosul tomat si smintina deasupra.