ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sarmalute moldovenesti




Sarmalute moldovenesti







Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1/2 kg. carne de porc
1/4 kg. carne de vita
1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata
orez
ceapa
piper
suc de rosii
cimbru
marar


Mod de preparare:
Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici.

Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata si se da la cuptor cu focul mic, dupa ce s-a pus fie apa rece, simpla, fie combinata cu sucul de rosii si, daca mai este nevoie, cu grasime.

Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite, si, cind sint gata, se lasa 10 minute vasul fara capac. Deasupra, se pun felii subtiri de ceafa putin prajite si chiar citeva felioare de cirnaciori prajiti.
Serviti cu mamaliguta calda si cu smintina