sarmale vegetale cu tofu
Ingrediente
- 1 câpâţână de varză
- 3 cepe mari, tăiate mărunt
- 1 legătură de ceapă verde
- 1/4 kg ciuperci proaspete
- 1/2 cană tofu (opţional)
- 2 morcovi răzuiţi fin
- 3 căni orez integral fiert
- 4 căni bulion
- zeama de la o lămâie
- 1 lingură vegeta
- 1 lingură sos de soia (opţional)
- 2-3 linguri ulei măsline
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă busuioc
- mărar verde
- sare după gust
Reteta de sarmale vegetale cu tofu
Se opăreşte varza în apă clocotită în care s-a pus puţină sare şi s-a stors o lămâie. Se pregătesc frunzele şi se lasă la o parte. Separat se călesc: ceapa (inclusiv cea verde), morcovul şi ciupercile în puţină apă şi uleiul de măsline. Se adaugă sosul de soia, jumătate din cantitatea de oregano, mărar verde şi vegeta si se mai dau împreuna câteva clocote. Se adaugă orezul fiert si tofu, se amestecă bine, se potriveşte oe sare şi se ia de pe foc. Separat, într-un bol se pregăteşte un sos din bulion, cu busuioc şi cealaltă jumătate de linguriţa de oregano. O cană din acest sos se adaugă la umplutura de sarmale şi se amestecă bine.
O altă cană de sos se toarnă într-o tavă Jena. Se potriveşte umplutura de sare, se umplu foile de varză, formându-se sarmale care se aşază în tava Jena peste stratul de sos. La sfârşit se toarnă restul de sos peste sarmale, se acoperă tava şi se dă la cuptor la foc potrivit, pentru 45-50 de minute.