ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sarmale moldovenesti.

 

Sarmale moldovenesti.

 

 

Umplutura:
1kg carne tocata de porc
100g afumatura
200g orez
200g ceapa
100ml ulei
bulion 50g
verdeata 1 leg
bors de putina 1l
piper, sare, cimbru, dafin
o bucata de sorici

Foi:
o varza murata mare
frunze de vita de vie

recipe image
Mod de preparare

Se desfac foile de varza si de vita de vie si se lasa sa stea în apa rece câteva ore, ca sa se desareze si sa piarda din acreala.

Ceapa se toaca si se caleste în ulei pâna capata o culoare aurie. Orezul se spala bine si se undeste putin alaturi de ceapa .(se stinge cu bulion desfacut cu 2-3 linguri de apa)

Se amesteca carnea tocata, afumatura, ceapa, orezul, sare piper, cimbru dupa pofta.

Se umplu foile, se ruleaza si se înfunda la ambele capete( nu foarte strâns, sa se mai umfle si orezul )

Le puteti face mai mari, mai mici, dupa cum va este voia.

Pentru fiert folosim o oala de lut gros pe care o ungem cu untura .

Pe fundul oalei punem un strat de varza tocata, apoi o bucata de sorici .

Apoi asezam sarmalutele. Printre ele punem o crengute de cimbru, marar uscat, dafin.

Acoperim sarmalutele cu un strat de varza tocata stropim cu bulion, adaugam borsul de putina încalzit putin si dam la cuptor la foc molcom sa bolboroseasca câteva ore.(2,30-3 ore).

Se servesc cu smântâna, ardei iute, mamaliga calda si vin foarte bun.