Fenicul Murat in Otet cu Lamiie si Ardei Iute
Ingrediente:
Bulbi de fenicul spalati si taiati foarte subtire
3 parti de apa
1 parte otet de mere
citeva boabe de piper * (nu puneti multe caci acopera cu gustul lor celelalte arome)
ardei iute (mic sau mare si tait felii)
coaja de lamiie, numai partea galbena (pentru un borcan de 400 ml coaja de la 1/2 lamiie)
zahar sau miere (la un borcan de 400ml am pus 1 lingura de miere) sare
3 parti de apa
1 parte otet de mere
citeva boabe de piper * (nu puneti multe caci acopera cu gustul lor celelalte arome)
ardei iute (mic sau mare si tait felii)
coaja de lamiie, numai partea galbena (pentru un borcan de 400 ml coaja de la 1/2 lamiie)
zahar sau miere (la un borcan de 400ml am pus 1 lingura de miere) sare
Preparare:
Amestecatii apa cu otetul si aromele / restul ingredientelot inafara de fenicul si le fierbeti puina clocotesc, in acest moment adaugati si feniculul si lasati ina incepe sa clocoteasca din nou, Stingeti flacar si lasati sa se raceasca putin.
Puneti intr-un borcan sterilizat feniculul si adaugati lichid cit este nevoie ca sa acoperiti, inchideti ermetic cu capac si lasati minim 3 saptamini in caara inainte sa il gustati.
Este bun cu carne fiarte, cu carnuri / fripturi mai grase in general, este picant / iute cit vreti voi sa il faceti cu gust mai puternic sau mai putin puternic de piper, ramane usor crocant.
Timp Preparare: 20 ' Puneti intr-un borcan sterilizat feniculul si adaugati lichid cit este nevoie ca sa acoperiti, inchideti ermetic cu capac si lasati minim 3 saptamini in caara inainte sa il gustati.
Este bun cu carne fiarte, cu carnuri / fripturi mai grase in general, este picant / iute cit vreti voi sa il faceti cu gust mai puternic sau mai putin puternic de piper, ramane usor crocant.
Complexitate: redusa