sarmalute in foi de vita de post
Ingrediente
Reteta de sarmalute in foi de vita de post
Se spală bine foile de viţă pentru a se desăra şi se opăresc, apoi se toacă mărunt, la fel şi mărarul. Roşiile se taie bucăţi mici.
Mod de preparare sarmalute in foi de vita de post
Se căleşte ceapa verde, se adaugă orezul, mărarul verde, roşiile şi stafidele. Se adaugă 2 litri şi jumătate de apă. Se amestecă bine şi se bagă la cuptor. Când este gata fiert, se lasă la răcorit şi se împachetează sărmăluţele în foi de viţă.
Se aşază apoi într-un vas corespunzător, se adaugă bulionul, ketchupul şi 500 ml de apă. Se introduce vasul la cuptor şi se lasă la fiert circa 30 de minute.
Servirea
Sărmăluţele se pot servi atât calde, cât şi reci.
Mod de preparare sarmalute in foi de vita de post
Se căleşte ceapa verde, se adaugă orezul, mărarul verde, roşiile şi stafidele. Se adaugă 2 litri şi jumătate de apă. Se amestecă bine şi se bagă la cuptor. Când este gata fiert, se lasă la răcorit şi se împachetează sărmăluţele în foi de viţă.
Se aşază apoi într-un vas corespunzător, se adaugă bulionul, ketchupul şi 500 ml de apă. Se introduce vasul la cuptor şi se lasă la fiert circa 30 de minute.
Servirea
Sărmăluţele se pot servi atât calde, cât şi reci.