ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

sarmale cu carne de pui in foi de varza

 

sarmale cu carne de pui in foi de varza

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1,1 kg carne de pui
  • 3,5 kg varza alba murata
  • 150 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 150 g orez
  • 500 g rosii proaspete sau
  • 250 g rosii conservate
  • 100 g costita afumata
  • 2 g cimbru
  • 2 g piper
  • 10 g sare

 

 

Reteta de sarmale cu carne de pui in foi de varza

Carnea de pui se dezosează. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Din varză se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Pasta de tomate se diluează eu 100 ml de apă. Orezul se fierbe pe jumătate în apă cu sare. Roşiile proaspete se opăresc, se decojesc şi se taie jumătăţi. Costiţa se taie cuburi. Ceapa se înăbuşă în ulei cu 150 ml de apă, se răceşte şi se amestecă cu carnea, trecându-se împreună prin robot. Compoziţia obţinută se amestecă cu orez, sare şi piper, apoi se împachetează sarmalele în foi de varză. Sarmalele astfel preparate se aranjează una lângă alta, într-o cratiţă în care s-a aşezat un strat de varză tăiată fin şi bucăţi de costiţă. Se pun straturi succesive, iar deasupra se presară cimbru, se adaugă pastă de tomate, boia şi apa necesară fierberii. Se acoperă vasul şi se introduce la cuptor, la foc moderat. După 30-40 de minute se adaugă roşiile şi se continuă fierberea. Servirea Preparatul se serveşte cald.