sarmale cu carne de pui in foi de varza
Ingrediente
Reteta de sarmale cu carne de pui in foi de varza
Carnea de pui se dezosează. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Din varză se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Pasta de tomate se diluează eu 100 ml de apă. Orezul se fierbe pe jumătate în apă cu sare. Roşiile proaspete se opăresc, se decojesc şi se taie jumătăţi. Costiţa se taie cuburi. Ceapa se înăbuşă în ulei cu 150 ml de apă, se răceşte şi se amestecă cu carnea, trecându-se împreună prin robot. Compoziţia obţinută se amestecă cu orez, sare şi piper, apoi se împachetează sarmalele în foi de varză. Sarmalele astfel preparate se aranjează una lângă alta, într-o cratiţă în care s-a aşezat un strat de varză tăiată fin şi bucăţi de costiţă. Se pun straturi succesive, iar deasupra se presară cimbru, se adaugă pastă de tomate, boia şi apa necesară fierberii. Se acoperă vasul şi se introduce la cuptor, la foc moderat. După 30-40 de minute se adaugă roşiile şi se continuă fierberea. Servirea Preparatul se serveşte cald.