ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sarmale cu orez in foi de varza (moldova)





Sarmale cu orez in foi de varza (moldova)












Pentru 10 porţii:
 3,500 kg varza acra (capatini), 300 g orez, 400 g ceapa, 300 ml ulei, 100 g pasta de tomate, boia de ardei, piper macinat si piper boabe, sare dupa gust, 1 leg. verdeata.

 
Preparare: 
 
 varza se curata, se indeparteaza cotoarele, se aleg foile de varza pentru sarmale, iar restul se taie in forma de fideluţa. Ceapa (300 g) se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa pe jumatate in 1/2 din cantitatea de ulei. Se adauga orezul curatat, spalat, oparit si scurs, cu o cantitate de apa egala. Apoi se adauga sarea, piperul si verdeata. Se amesteca apoi componentele bine. Din compozitia rezul-tata se formeaza sarmalele, in foile pregatite anterior. Intr-un vas se asaza un strat de varza taiata marunt si apoi sarmalele, iar deasupra iarăşi varza. Cantitatea de ceapa ramasa se fnabusi in restul de ulei cu apa, adaugmd pasta de tomato, diluata cu apa, boiaua de ardei si piperul boabe. Se lasa sa fiarba inabusit cca 10 — 15 minute si se adauga in vasul cu sarmale, com-pletind iichidul de fierbere (apa) din vas. Se continua fierberea pina cind sarmalele si varza au fiert complet. La servire se adauga varza tocata linga portia de sarmale. Se servesc calde sau reci.