Prajitura Garibaldi - sau cosulete umplute
Salutari la toata lumea! Sper ca v-ati petrecut weekendul cat mai frumos cu putinta. Eu personal am facut trei lucruri de care chiar ma mandresc :D. Am reusit sa schimb furnizorul de net si cablu cu unul mai bun (este! si 3 luni gratis :D), am fost pe stadion la un meci de fotbal din care, desi nu credeam, am inteles un pic din actiune, si, laudata fiind de mama soacra pentru ce am mai gatit in ultima perioada, m-am gandit sa incerc sa pregatesc o reteta de prjitura pe care mi-a dat-o acum ceva timp... daca mi-a iesit, imi spuneti voi.
Aveti nevoie de: 400 gr faina, 250 gr margarina pt prajituri, 4 oua, 200 gr. zahar tos, 100 gr. zahar pudra, 1 plic de praf de copt, 1 lingurita de otet, 250 gr nuci macinate, cateva linguri de gem grosut de prune
Se amesteca intr-un vas margarina cu zaharul pudra, galbenusurile de la oua, praful de copt stins si faina. Rezulta un aluat cu care se tapeteaza formele de briose. In mijlocul formelor se pune cate o lingurita mica de gem.
Intr-un alt bol se bat spuma tare albusurile, se adauga 1 lingurita de otet, zaharul tos si se mai bat pana cand spuma devine ca cea de bezea, tare si lucioasa. In acest moment se adauga nucile macinate si se amesteca totul cu ajutorul unei linguri ca sa se incorporeze. Din crema astfel obtinuta se adauga cate o lingurita peste formele umplute, pana epuizam crema.
Un mic pont: nu zic ce fel de margarina foloseam de obicei, va spun doar ca data trecuta cand am facut Garibaldi am incercat margarina pentru prajituri de la Delma si nu mi-a venit sa cred cat de usor am scos prajiturelele din forme si cat de bun a fost aluatul, atat la gust cat si la aspect... nu zic ca nu puteti face cu margarina voastra preferata, zic doar ca de aici incolo eu o sa folosesc tot Delma.
Pofta buna!