musaca din cartofi cu iaurt
Ingrediente musaca din cartofi cu iaurt
Reteta de musaca din cartofi cu iaurt
Ceapa şi cartofii se curăţă şi se spală. Ceapa se toacă mărunt, iar cartofii se taie rondele. Caşcavalul se rade. Carnea se toacă în robot. Pătrunjelul verde se spală şi se toacă mărunt. Sosul tomat se încălzeşte.
Mod de preparare musaca din cartofi cu iaurt
Rondelele de cartofi se înăbuşă în cuptor în 125 ml de ulei şi apă. Separat, în 50 ml de ulei se înăbuşă carnea tocată şi ceapa, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă sare, piper, o treime din cantitatea de pătrunjel, un ou şi se omogenizează compoziţia. într-o tavă unsă cu 25 ml de ulei şi tapetată cu pesmet, se aşază un strat de cartofi, apoi un strat de carne tocată şi iar un strat de cartofi.
Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt, 2 oua si o treime din cantitatea de patrunjel. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor, se intinde uniform compozitia cu iaurt, se presara cascaval ras si se reintroduce tava la cuptor circa 15 minute, pentru gratinare.
Servirea
Preparatul se serveste cald cu patrunjel verde si sos tomat deasupra. Sosul tomat se poate servi si separat.