ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

ardei umpluti cu carne

 

 

 

 

Ingrediente ardei umpluti cu carne

    Ardei umpluti cu carne
  • carne de vita g 400
  • carne de porc g 200
  • ardei gras (20 buc.) g 1500
  • roşii proaspete g 400
  • sau conservate g 200
  • ulei ml 100
  • orez g 150
  • ceapă g 300
  • ouă buc. 2
  • făină g 50
  • pastă de tomate g 100
  • pătrunjel rădăcină g 100
  • zahăr g 25
  • morcovi g 100
  • iaurt g 250
  • sau smântână g 150
  • pătrunjel verde g 50
  • piper g 1
  • sare g 30

 

 

 

Reteta de ardei umpluti cu carne

Ardeii se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Orezul se fierbe pe jumătate în 300 ml de apă cu sare, se scurge şi se răceşte.
Morcovii şi pătrunjelul rădăcină se curăţă, se spală şi se taie felii. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Roşiile proaspete se spală, se opăresc, se deco-jesc şi se taie felii. Pătrunjelul verde se toacă mărunt. Carnea se toaca în robot împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă.
Mod de preparare ardei umpluti cu carne.
Carnea tocată se amestecă bine cu orez, sare, piper, ouă, jumătate din cantitatea de pătrunjel verde şi 100 ml de apă rece. Cu această compoziţie se umplu ardeii, care se trec prin făină cu partea pe unde s-au umplut şi se aşază într-o cratiţă unsă cu 50 ml de ulei. Se adaugă apă fierbinte şi se introduce vasul în cuptor circa 30 de minute. Sosul se prepară din ceapă (150 g), morcovi şi pătrunjel rădăcină, care se înăbuşă în 50 ml de ulei şi 100 ml de apă, apoi se adaugă restul de făină, piper, pastă de tomate sare şi zahăr, fierbându-se totul circa 20 de minute. Sosul obţinut se pasează şi se adaugă peste ardei, menţinându-se vasul în cuptor. Când ardeii sunt fierţi, se adaugă roşiile şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Servirea
Preparatul se serveşte cald, cu iaurt (smântână) şi pătrunjel verde deasupra.