musaca de cartofi cu soia texturata (granule)
Ingrediente musaca de cartofi cu soia texturata (granule)
Reteta de musaca de cartofi cu soia texturata (granule)
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se fierb 10 min. în apă care să-i acopere cu 2-3 cm, apoi se scurg de zeamă, care se păstrează, deoarece se va folosi.
Separat, în alt vas, granulele de soia se pun la fiert în apă care clocoteşte împreună cu crenguţa de cimbru şi foaia de dafin şi se lasă să fiarbă 15 minute, la foc mic. Apoi, zeama se aruncă, se scot mirodeniile, iar soia se pune într-un vas separat.
Cepele şi ardeii se curăţă, se spală bine şi se taie, transversal, feliuţe subţiri. Roşiile se spală şi se taie rondele. Se pun, de asemenea, fiecare într-un vas separat (o farfurie adâncă, eventual).
Se ia un vas pentru cuptor, suficient de înalt - cu pereţi de cca 10 cm (o cratiţă, un vas Jena) care se unge cu ulei (cca 1 lingură). Apoi se aşază alternativ straturi de cartofi, ceapă, ardei, soia granule, roşii, până se epuizează toate cantităţile. în zeama de la cartofi se pune sarea, boiaua şi restul de ulei şi se omogenizează bine. Zeama aceasta se toarnă peste compoziţia din vas. Se dă vasul la cuptor, la foc mic-mijlociu. Se lasă la cuptor cca 45 minute. Se serveşte caldă.
Separat, în alt vas, granulele de soia se pun la fiert în apă care clocoteşte împreună cu crenguţa de cimbru şi foaia de dafin şi se lasă să fiarbă 15 minute, la foc mic. Apoi, zeama se aruncă, se scot mirodeniile, iar soia se pune într-un vas separat.
Cepele şi ardeii se curăţă, se spală bine şi se taie, transversal, feliuţe subţiri. Roşiile se spală şi se taie rondele. Se pun, de asemenea, fiecare într-un vas separat (o farfurie adâncă, eventual).
Se ia un vas pentru cuptor, suficient de înalt - cu pereţi de cca 10 cm (o cratiţă, un vas Jena) care se unge cu ulei (cca 1 lingură). Apoi se aşază alternativ straturi de cartofi, ceapă, ardei, soia granule, roşii, până se epuizează toate cantităţile. în zeama de la cartofi se pune sarea, boiaua şi restul de ulei şi se omogenizează bine. Zeama aceasta se toarnă peste compoziţia din vas. Se dă vasul la cuptor, la foc mic-mijlociu. Se lasă la cuptor cca 45 minute. Se serveşte caldă.