ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Musaca de cartofi

 

Musaca de cartofi

 

 

 

Pentru 10 portii: 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 2 legături de verdeata (patrunjel, marar), 5 ouS, 300 g ulei, 200 g ceapa, 3 kg cartofi, sare si piper dupa gust, 500 g sos tomat, 500 g sos de smîntîna, 100 g cascaval.



 


 
Preparare: carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, cartofii se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa In ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se tree prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena. Cartofii se prajesc in ulei sau se inabusa. intr-o tava unsa cu grasime se asaza un strat de cartofi si 1/2 din cantitatea de scs de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne sj restul de cartofi cu sosul de smintina. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra caşcavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.