ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Dovlecei umpluti cu carne

 

Dovlecei umpluti cu carne

 

 

 

 

Pentru 10 portii: 2,500 kg dovlecei, 800 g carne de vita, 100 g carne de porc, 100 g orez, 2 oua, 250 g ceapa, 2 legaturi verdeata (patrunjel, mărar), 50 g pasta de to mate, 200 ml supa, 100 g faină, 100 ml vin, 250 ml ulei, 500 ml sue de rosii, 200 g smîntînă, sare, piper, dupa gust.








 
Preparare: dovleceii se curata, se spala, se taie bucati in lungime de cca 6-8 cm si se scobesc. Carnea se spala, se zvinta si se taie bucati. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Faina se desface in putina apa rece. Jumatte din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei, cu putina apa si se raceste. Orezul se opareste, se scurge si se raceste. Carnea setrece prin masina de tocat impreuna cu ceapainabusita sj racita si 1/2 din verdeata. In compozitia obtinuta se adauga orezul, ouale batute,piperul pisat, sare si se amesteca componentele.Cu aceasta compozivtie se umplu dovleceii, careapoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se intrcduc la cuptor cca 20 minute. Restul de ceapase inabusa in ulei cu putina apa, se adauga sucul de rosii, pasta de tomate, supa, apa sifaina. Se fierbe cca 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste dovleeei si se mai fierb cca 30minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul (stropit pe toata suprafaţa). Se verifica gustul sosului. La servire se asaza in farfurie portiade dovleeei cu sosul respectiv, smintina si verdeata taiata marunt, deasupra.