ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

minciunele

 

minciunele

 

 

 

 

 

Ingrediente

    Minciunele
  • făină g 700
  • ouă buc. 4
  • smântână g 200
  • vanilină g 0,125
  • sau zahăr vanilat g 10
  • coajă rasă  de lămâie g 15
  • ulei ml 150
  • zahăr farin g 100
  • sare g 5

 

 

Reteta de minciunele

Zahărul farin se cerne şi se amestecă cu vanilină sau zahăr vanilat. Făina se cerne pe planşetă, iar în mijloc se pun smântână, ouă, coajă rasă de lămâie şi sare. Se frământă o cocă omogenă de consistenţă potrivită, care se lasă în repaos, 10-15 minute.
Mod de preparare minciunele
Coca se întinde în foaie subţire cu grosimea de 3-4 mm şi se taie în romburi. Fiecare romb se crestează în mijloc şi se trece unul din colţuri prin crestătură, trăgând uşor de ambele vârfuri (colţuri). Se obţine o funduliţă. Se prăjesc în ulei şi se pudrează cu zahăr farin.
Servirea
Preparatul se serveşte cald.