minciunele
Ingrediente
Reteta de minciunele
Zahărul farin se cerne şi se amestecă cu vanilină sau zahăr vanilat. Făina se cerne pe planşetă, iar în mijloc se pun smântână, ouă, coajă rasă de lămâie şi sare. Se frământă o cocă omogenă de consistenţă potrivită, care se lasă în repaos, 10-15 minute.
Mod de preparare minciunele
Coca se întinde în foaie subţire cu grosimea de 3-4 mm şi se taie în romburi. Fiecare romb se crestează în mijloc şi se trece unul din colţuri prin crestătură, trăgând uşor de ambele vârfuri (colţuri). Se obţine o funduliţă. Se prăjesc în ulei şi se pudrează cu zahăr farin.
Servirea
Preparatul se serveşte cald.
Mod de preparare minciunele
Coca se întinde în foaie subţire cu grosimea de 3-4 mm şi se taie în romburi. Fiecare romb se crestează în mijloc şi se trece unul din colţuri prin crestătură, trăgând uşor de ambele vârfuri (colţuri). Se obţine o funduliţă. Se prăjesc în ulei şi se pudrează cu zahăr farin.
Servirea
Preparatul se serveşte cald.