langosi cu cartofi
Ingrediente
Reteta de langosi cu cartofi
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăţă de coajă şi se toacă cu maşina. Drojdia se dizolvă în apă călduţă (circa 50 ml) şi se amestecă cu 100 g de făină, lăsându-se la dospit 10 minute.
Mod de preparare
Maiaua de drojdie se frământă cu făină, ouă. sare, cartofi şi apă (circă 11), obţinând o cocă de consistenţă mai moale. Se lasă să se dospească, se porţionează în bucăţi de circa 60 g şi se modelează dându-se o formă rotundă (aplatizată). Se prăjesc în untură sau ulei, pe ambele părţi.
Servirea
Preparatul se serveşte cald, pudrat cu zahăr farin.
Mod de preparare
Maiaua de drojdie se frământă cu făină, ouă. sare, cartofi şi apă (circă 11), obţinând o cocă de consistenţă mai moale. Se lasă să se dospească, se porţionează în bucăţi de circa 60 g şi se modelează dându-se o formă rotundă (aplatizată). Se prăjesc în untură sau ulei, pe ambele părţi.
Servirea
Preparatul se serveşte cald, pudrat cu zahăr farin.