ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

langosi cu branza telemea si branza de burduf

 

 

langosi cu branza telemea si branza de burduf

 

 

 

 

Ingrediente

Pentru maia
Langosi cu branza telemea si branza de burduf
  • făină 1,000 kg
  • drojdie de bere 0,250  kg
  • lapte 0,700 l
  • sau lapte praf 0,070  kg
  • zahăr 0,050 kg
Pentru aluat
  • făină 5,000 kg
  • lapte 2,700 l
  • sau lapte praf 0,270 kg
  • ouă (9 bucăţi) 0,450 kg
  • sau praf de ouă integral 0,100 kg
  • zahăr 0,250 kg
  • vanilină
  • sare 0,060 kg
Pentru modelat
  • ulei 0,050 l
Pentru umplutură
  • brînză telemea 1,300 kg
  • brînză de burduf 1,000 kg
  • ouă (6 bucăţi) 0,300 kg
  • sau praf de ouă integral 0,070 kg
Pentru prăjit
  • ulei 1,200 l

 

 

Reteta de langosi cu branza telemea si branza de burduf

Făina se cerne. Ouăle se spală, se dezinfectează şi se clătesc cu apă rece. Praful de ouă se dizolvă în circa 500 ml. apă călduţă. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolvă în 3,400 litri apă. Brînza telemea se spală şi se rade sau se toacă cu maşina.
Prepararea maielei
Drojdia se amestecă cu zahărul şi se dizolvă în laptele cald (35-40°C), se adaugă făina, se obţine maiaua peste care se presară puţină făină şi se lasă la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute.
Prepararea aluatului
Ouăle se amestecă cu sarea şi zahărul, se adaugă vanilina, laptele cald (35-40°C), se amestecă cu maiaua şi se frămîntă cu făina. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită care se lasă la fermentat (dospit) circa 30 minute, la temperatura de 35-40°C. Aluatul se împarte în 100 bucăţi egale, se modelează rotund pe planşeta unsă cu ulei şi se lasă în repaos la temperatura de 35-40°C, aproximativ 10 minute.
Prepararea umpluturii
Brînza telemea se amestecă cu brînza de burduf şi ouăle, pînă la omogenizare.
Modelarea şi prăjirea langoşilor
Fiecare bucată de aluat se întinde cu merdeneaua pe planşeta unsă cu ulei, în foi ovale cu dimensiunea de circa 20 cm. şi grosimea de aproximativ 0,5 cm. La mijlocul foii se aşază circa 30 g. umplutură, se pliază în două, se presează marginile şi se lasă să crească circa 30 minute pe planşeta unsă cu ulei la temperatura de 35-40°C, se introduc în baia de ulei încins, se prăjesc cca. 5 minute pe o parte, apoi se întorc cu o paletă pe partea cealaltă şi se mai prăjesc aproximativ 5 minute. După prăjire, se scot din baia de ulei şi se aşază pe un grătar. Se lasă să se scurgă de ulei