ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

gogosi pripite cu parmezan

 

gogosi pripite cu parmezan

 

 

 

Ingrediente

  • Ulei sau untură 0,200 kg
  • Apă 400 l
  • Făină 0,400 kg
  • Ouă 0,750 kg
  • Parmezan 0,200 kg
  • Ulei pentru prăjit 0,200 l
Gogosi pripite cu parmezan

 

 

 

Reteta de gogosi pripite cu parmezan

Apa şi uleiul se pun împreună la fiert. Cînd dă în clocot se răstoarnă faina dintr-o dată şi se amestecă agitat, cu o lingură de lemn circa 2 minute, pe maşina.
Se dă de o parte să se răcească puţin, apoi se introduce cîte un ou şi se amestecă continuu, introducînd mereu cîte un ou pînă ce compoziţia se omogenizează, fiind moale fără, să curgă. Se adaugă parmezanul ras, şi se amestecă din nou.
Se procedează apoi la prăjire ca la gogoşi. Se ia cîte puţină cocă cu linguriţa, şi de fiecare dată se face ca compoziţia să cadă în uleiul încins. Se prăjesc, se dezvoltă şi se întorc singure cînd se prăjesc pe o parte.
Valori nutritive per portie de 120 g
  • Protide 19,08
  • Lipide 49,58
  • Glucide 30,42