ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

gogosi fantezii

 

 

 

 

gogosi fantezii

 

 

 

Ingrediente

Pt. 100 gogoşi de 120 g
Pentru maia
  • făină 2,000  kg
  • drojdie de bere 0,300  kg
  • zahăr 0,100  kg
Pentru aluat
    Gogosi fantezii
  • făină 5,600 kg
  • ouă (16 bucăţi)  0,800 kg
  • sau praf de ouă integral 0,180 kg
  • zahăr 0,500 kg
  • esenţă de rom 0,015 l
  • sare 0,075 kg
Pentru modelat
  • ulei 0,100  l
Pentru prăjit
  • ulei 1,100 l
Pentru decor
  • zahăr farin 0,200  kg
  • vanilină

 

 

Reteta de gogosi fantezii

Făina se cerne. Ouăle se spală, se dezinfectează şi se clătesc cu apă rece. Praful de ouă se dizolvă în circa 530 ml apă călduţă.
Prepararea maielei
Drojdia se amestecă cu zahărul şi se dizolvă în circa 1,400 l apă caldă (35-40°C), se adaugă treptat făina, se obţine maiaua peste care se presară puţină făină şi se lasă la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.
Prepararea aluatului
Ouăle se amestecă cu sarea, zahărul, esenţa de rom şi circa 2,200 litri apă caldă (35-40°C). Compoziţia obţinută se amestecă cu maiaua şi se frămîntă cu făina. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită care se unge cu ulei la suprafaţă şi se lasă la fermentat (dospit) 30-40 minute.
Modelarea, prăjirea gogoşilor
Aluatul se împarte în 100 bucăţi egale, se modelează pe planşeta unsă cu ulei, în fitile de circa 25 cm lungime şi 2 cm grosime care se împletesc în două prin răsucire. Se aşază pe planşeta unsă cu ulei şi se lasă să crească la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.
Se introduc în baia de ulei încins, se prăjesc circa 5 minute pe o parte, apoi se întorc cu o paletă pe cealaltă parte şi se mai prăjesc aproximativ 5 minute.
După prăjire, se scot din baia de ulei, se aşază pe un grătar pentru a se scurge de ulei, se pudrează cu zahăr farin vanilat.