ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

gogosi de cartofi cu mac

 

 

gogosi de cartofi cu mac

 

 

 

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 20g sare
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 300ml ulei
  • 75g drojdie de bere
  • 150ml lapte
  • 500g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50g seminte de mac

Gogosi de cartofi cu mac 

 

 

Reteta de gogosi de cartofi cu mac

Cartofii, fierţi în coajă cu o zi înainte, se curăţă şi se trec prin maşina de tocat. Se frămîntă bine cu sare, ou, zahăr vanilat, puţin ulei şi făină. Drojdia de bere se dizolvă în lapte cald şi puţin îndulcit, se amestecă cu puţină făină şi se lasă să dospească.
Se încorporează în aluatul de cartofi, se adaugă şi să¬mînţă de mac, se frămîntă pînă se ob¬ţine un aluat potrivit de tare şi iarăşi se lasă la dospit cea o oră. Se întinde pe masa de aluat unsă cu ulei o foaie groasă de un deget. Se taie în forme rotunde, cu paharul, se prăjesc în mult ulei, potrivit de fierbinte. Se rumenesc pe ambele părţi. Se servesc calde, cu zahăr şi zahăr vanilat.