Friptura rulada cu legume
Descriere Friptura rulada cu legume
Un deliciu bucovinean - rulada din carne de porc cu carnati, costita, morcovi si castraveti, gatita in vin si rasfatata cu smantana.
Ingrediente
Mod de Preparare Friptura rulada cu legume
- carnea se taie felii, ca pentru snitel, se sareaza, se bate bine cu ciocanul si se pipereaza;
- morcovii si castravetii se curata si se taie in felii, pe lung; la fel se taie si costita si carnatii;
- pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de morcov, doua de castraveti, una de costita, una de carnat si patrunjel verde; se ruleaza bine si se prinde cu doua scobitori;
- feliile astfel rulate se aseaza intr-o cratita, se pun boiaua si uleiul si se lasa la foc potrivit;
- cand s-a rumenit, se adauga vinul si se potriveste de sare;
- cand este aproape gata, se adauga putina apa, iar la sfarsit, smantana.
Mod de servire
Se serveste cu piure de cartofi.