ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Chiftelute cu sos de smintina

 

Chiftelute cu sos de smintina

 

 

 

Pentru 10 portii: 600 g carne de vită, 400 g carne de porc, 150 g ceapa, 490 g cartofi, 2 oua, 150 g faina, 2 Segaturi de verdeata (patrunjel, marar), 200 ml ulei, 1,500 kg sos de srmîntîna, sare, piper, dupa gust.
 





 
Preparare :,,Chiftelute marinate" carnea se spala, se zvinta, si se taie bucati: ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa si se raceste. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Carnea, ceapa, cartofii, usturoiul, verdeata, se tree prin masina de tocat. Se adauga ouale batute spuma, 1/2 din cantitatea de piper macinat, sare si se framinta bine compozitia. Din aceasta compozitie se portioneaza chiftele de marimea unei nuci mijlocii, care se tree prin faina, se prajesc in uleiul infierbfntat si apoi se asaza intr-o tava. In sosul tornat se adauga piperul boabe si foile de dafin. Se fierbe cca 10 minute si se pune in vasul cu chiftele, continuind fierberea inca 10 minute. Garnitura (cartofi piure) se pregateste din cartofi, unt, lapte, sare. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se maruntesc, se adauga laptele fiert si untul. Se amesteca cu telul compozitia pina cind devine omogena. Se servesc chiftele, 2—3 la portie, cu sos tomat si piureul asezat estetic in farfurie.