ingrediente
-5-6 catei usturoi
-2 legaturi patrunjel proaspat
-150ml vin alb
-2-3 linguri ulei de masline
-lamaie
mod de preparare
Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise. .
Asezati scoicile curatate intr-un castron curat Aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.Puneti tot uleiul intr-o tigaie incapatoare(eventual le faceti in 2 transe). Adaugati usturoiul taiat marunt si caliti 1 minute. Apoi puneti scoicile,adaugati vinul, acoperiti-le cu un capac si inabusiti 4-5 minute , scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut.
![Afişează profilul](https://lh4.googleusercontent.com/-KjBPQq3BF7k/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAGM/Ei_95_QlpCo/s48-c-k/photo.jpg)
va doresc pofta buna