ardei umpluti cu nuca, tofu si corn flakes
Ingrediente
Reteta de ardei umpluti cu nuca, tofu si corn flakes
Se taie ardeii pe lungime, în două, se curăţă interiorul, se toarnă peste ei apă fierbinte şi se lasă la înmuiat timp de 10 minute. Se pune orezul într-o tavă la cuptor, fără a fi spălat în prealabil, doar bine ales şi cernut. Se pune la călit ceaps cu puţină apă, uleiul şi vegeta, peste care se adaugă apoi orezul şi se acoperă cu apă. Se fierbe la foc mic tim: de 20-25 de minute.
Separat, într-un bol, se amestecă nuca, brânza tofu, fulgi de porumb, laptele, pătrunjelul verde ş mărarul; compoziţia rezultată se toarnă peste orezul fiert, amestecându-se împreună. Se aşază ardeii într-o tavă unsă cu ulei, fiind umpluţi cu compo¬ziţia de mai sus. Se amestecă bulionul, mierea şi făina, până se formează o pasr omogenă şi se toarnă peste ardei. Se das la cuptor timp de 40 de minute.