Ingrediente ardei umpluti cu legume dietetici
- 1,3 kg ardei proaspeti
- 300 g orez
- 100 ml ulei
- 500 g rosii
- 400 g morcovi
- 2 legaturi verdeata
Reteta de ardei umpluti cu legume dietetici
Se rade morcovul, iar roşiile se curăţă de pieliţe şi de seminţe. Se pun la fiert într-un vas cu apă, adăugîndu-se, cînd clocotesc, orezul şi uleiul. Se acoperă şi se fierb astfel timp de 30 minute la cuptor. După răcire se amestecă cu verdeaţa tăiată mărunt. Cu compoziţia astfel pregătită se umplu ardeii.
In ulcer se înăbuşă în zeamă de legume, se presară cu verdeaţă tăiată mărunt şi se servesc cu smîntînă.
In bolile de ficat, inimă şi în hipertensiune ardeii umpluţi se fierb în bulion diluat cu apă. Cînd sînt gata se presară cu verdeaţă tăiată şi se servesc cu iaurt.
Notă: atenţie ca ardeii să nu fie iuţi!
In ulcer se înăbuşă în zeamă de legume, se presară cu verdeaţă tăiată mărunt şi se servesc cu smîntînă.
In bolile de ficat, inimă şi în hipertensiune ardeii umpluţi se fierb în bulion diluat cu apă. Cînd sînt gata se presară cu verdeaţă tăiată şi se servesc cu iaurt.
Notă: atenţie ca ardeii să nu fie iuţi!