Ingrediente
Reteta de ardei umpluti cu orez la cuptor
Se face un pilaf din orez, supă, 20 ml ulei, sare şi apoi se umplu ardeii, care se aşază într-o cratiţă.
Separat, se curăţă roşiile, se taie mărunt, se amestecă cu restul de ulei, făină, sare, zahăr şi se toarnă peste ardei. Se dau la cuptor într-un vas cu capac, pentru 30 de minute. La sfîrşit se pune verdeaţă. Se servesc calzi sau reci. Dacă mîncarea a scăzut prea mult, se pune apă in timpul fiertului.
Separat, se curăţă roşiile, se taie mărunt, se amestecă cu restul de ulei, făină, sare, zahăr şi se toarnă peste ardei. Se dau la cuptor într-un vas cu capac, pentru 30 de minute. La sfîrşit se pune verdeaţă. Se servesc calzi sau reci. Dacă mîncarea a scăzut prea mult, se pune apă in timpul fiertului.