dulceata de prune cu nuci si rom!
Gustul din copilarie: dulceata de prune cu nuci si rom!
Ingrediente pentru dulceata prune: - 1 kg prune tari - 500 gr zahar - ½ portocala - ½ lamaie - 50 ml rom - 250 gr miez de nuca - 1 baton scortisoara |
Pasul 1:
Prunele se rup pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o oala si se acopera cu zahar. Se lasa timp de cateva ore.
Pasul 2:
Portocala si lamaia sunt taiate felii foarte subtiri iar nuca este rasa. Adauga peste prunele cu zahar ½ l apa si pune compozitia la foc mic. Amesteca des si ai grija sa nu se lipeasca. Lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute.
Pasul 3:
Adauga miezul de nuca, lamaia, portocala si scortisoara. Mai lasa la foc vreo 20 de minute apoi adauga romul. Dupa alte 5 minute opreste focul.
Pasul 4:
Dulceata de prune se pune in borcane spalate si bine sterse. Se acopera cu capac si se pun la bain-marie timp de 50 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Fie ca o prepari pentru desert sau pentru micul dejun, dulceata de prune cu nuci si rom iti va satisface pofta de savoare! Incearc-o acum!