ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

dulceata de gogonele! ca la mama acasa




dulceata de gogonele! ca la mama acasa








Cand te gandesti la ceva dulce, te gandesti fara sa vrei si la dulceata. Ce treaba au gogonele totusi cu reteta de dulceata? Vei vedea! Iata o reteta inedita dar plina de gust: dulceata de gogonele!

Prepara o dulceata de gogonele!

Ingrediente necesare pentru dulceata de gogonele: 1 kg gogonele
1 kg zahar
sucul de la o lamaie
un baton de scortisoara
100 gr nuca macinata



Pasul 1:
Spala gogonelele si taie-le bucatele. Curata-le bine de seminte si pune-le intr-un castron. Deasupra presara zaharul si toarna sucul de lamaie. Amesteca bine si acopera. Trebuie sa lasi la macerat minumum 4 ore (eu prefer sa le las peste noapte).


Dulceata de gogonelePasul 2:
Toata compozitia din figider se pune intr-o oala si se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Ai grija sa amesteci ca sa nu se lipeasca! Se pune inapoi in castron, se lasa la racit dupa care se pune iar la frigider pentru cateva ore (eu o las iar 12 ore).



Pasul 3:
Se pune iar la fiert la foc mic. Acum se pune si batonul de scortisoara si nuca macinata. Se amesteca bine si se lasa la foc sa scada cam 20 de minute.




Pasul 4:
Se pune fierbinte in borcane si se tine cateva zile la culcus (invelite in paturi). Dupa, se tine intr-un loc racoros.

Poate nu iti vine sa crezi dar dulceata de gogonele (li se mai spun patlagele sau rosii verzi) este preferata americanilor. Ei o mananca mai ales vara si o prefera foarte rece. Incearca si tu aceasta reteta si vei avea parte de un gust delicios!