Vrei sa prepari o dulceata dar te-ai saturat de retetele banale? Iata o reteta pe care am descoperit-o de curand si de care sunt mandra sa v-o impartasesc : dulceata de pepene galben
1 kg de pepene galben
1 kg de zahar (tos de preferat)
400 grame apa
4 lamai (de la doua avem nevoie doar de suc)
2 frunze de menta
Cum prepari o dulceata de pepene galben?
• Curata pepenele de coaja si de samburi. Fructul se taie in cubulete si se pune intr-o oala. Se acopera cu zahar si se adauga doua lamai taiate cubulete (eu le pun cu tot cu coaja dar am grija sa le spal bine inainte).• Aceasta compozitie se lasa la rece minim 6 ore (ideal e sa o lasi 12 ore). Dupa ce a stat la rece se pune pe aragaz la foc mic!
• Acum adaugi apa, zeama de la alte doua lamai si menta. Se lasa la fiert cam 45 de minute. Trebuie sa ai grija sa amesteci ca sa nu se lipeasca!
• Timpul este estimativ! Daca scade mai repede si dulceata s-a legat inseamna ca este gata.
• Dulceata de pepene galben se pune fierbinte in borcane si se lasa la culcus pentru 48 de ore.