dulceata de macese,ca la mama acasa
Dulceata de macese este cu siguranta una dintre preferatele mele! "Dar tie iti plac cam toate
dulciurile si dulceturile..." Asa e! Cum sa nu fii macar un pic dependent de aroma simpla a acestei retete de dulceata de macese? Nimic complicat...doar macese!
Dulceata de macese
|
500 g de macese
500 g de zahar
250 ml de apa
Preparare:
Curata macesele, spala-le si apoi taie-le in jumatati. Indeparteaza semintele si clateste-le din nou.
Pune macesele la foc si toarna apa pana cand sunt acoperite complet. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 50-60 de minute si apoi zdrobeste-le cu o furculita pentru a face o pasta. Adauga zaharul si lasa sa mai fiarba pana obtii consistenta dorita. Si dulceata de macese este gata pentru a fi servita sau pusa in borcane!
Simplitatea e mereu cheia unei retete deosebite! De aceea, o reteta usoara de dulceata de macese iti ofera un desert pur, deloc complicat dar totusi suav si sofisticat! Cam multe calitati pentru o simpla dulceata de macese...
Dulceata de macese este cu siguranta una dintre preferatele mele! "Dar tie iti plac cam toate